Ministerul rus al Apărării a anunțat, la ora 6 dimineața, că ar fi interceptat peste 40 de drone ucrainene deasupra Mării Azov și a peninsulei Crimeea. Ulterior, rușii susțin că ar mai fi interceptat și patru rachete de croazieră.

Pe conturile de Telegram din Crimeea sunt semnalate de asemenea explozii, dar nu este clar dacă acestea au fost produse de antiaeriana care încerca să intercepteze atacul, sau de dronele și rachetele care ar fi lovit țintele de pe teritoriul peninsulei ucrainene, ocupate de ruși din 2014.

Potrivit acestora, cel puțin 30 de explozii s-au auzit în zona podului care face legătura cu Rusia continentală, iar altele, mai la vest, în zona Feodosia. Podul Kerci a fost închis circulației, dar nu este clar dacă acesta a fost lovit.

În urmă cu o săptămână, furtuna din Marea Neagră a avariat o parte a barjelor instalate de ruși în jurul Podului Kerci, ca un baraj împotriva dronelor navale ucrainene, și a distrus și tranșeele făcute pe plajele din vestul peninsului, pentru eventualitatea unui desant amfibiu ucrainean. Podul Kerci a mai fost atacat și distrus, cel mai grav în toamna trecută, dar a fost apoi reparat de autoritățile ruse.

Sursă alternativă: PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday