Reuters a avut acces la un document care urmează să fie anunțat public la summitul COP28 de la Dubai. Potrivit agenției de presă, declarația este susținută și de Banca Mondială și alte bănci regionale. În ciuda faptului că Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a declarat, la deschiderea reuniunii, că renunțarea la combustibilii fosili este singura modalitate de a salva planeta, declarația grupului de bănci nu face vreo referire directă la acest lucru.  

Până în prezent, numai Banca Europeană de Investiții a semnat “Declarația de la Glasgow” și s-a angajat să nu mai acorde împrumuturi pentru proiectele de combustibili fosili. Pe viitor, cele zece bănci de dezvoltare intenționează să adopte o abordare comună pentru urmărirea și raportarea impactului asupra climei și să ajute țările să identifice mai bine prioritățile și oportunitățile de investiții.

Băncile plănuiesc să extindă finanțarea pentru ca țările să se adapteze la impactul schimbărilor climatice, inclusiv prin acordarea de bani pentru gestionarea riscului de dezastre și pregătirea pentru dezastre.

Sursă: Reuters

Foto: VanderWolfImages | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday