Conform ministrului francez de Interne, Gérald Darmanin, un turist german a fost înjunghiat mortal, sâmbătă seara după ora 21, iar apoi, în timp ce fugea de poliție, atacatorul a lovit alte două persoane în cap cu un ciocan.

Poliția l-a arestat rapid pe bărbatul în vârstă de 26 de ani, cetățean francez, folosind un pistol cu electroșocuri. “După arestarea sa, el a declarat că nu mai suporta faptul că musulmanii mor în Afganistan și în Palestina”, a relatat Gérald Darmanin, care a adăugat că atacatorul a strigat “Allahu Akbar” către trecători şi poliţişti înainte de a fi arestat. Conform jurnaliștilor francezi, atacatorul și-a explicat motivațiile atacului într-o înregistrare video de două minute. Acesta s-a declarat “susţinător al ISIS” şi a afirmat că acţionează “pentru a-i răzbuna pe musulmani”.

Suspectul a executat patru ani de închisoare începând cu 2016, pentru că plănuise un alt atac. Se afla pe lista de supraveghere a serviciilor de securitate franceze, “fiind cunoscut pentru radicalizare islamistă și pentru că avea tulburări psihice semnificative”. Procuratura anti-teroristă a anunțat că a preluat cazul.

Surse: BFM TV, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday