În urma tragerii la sorți de la Hamburg, România a fost repartizată în grupa E, alături de Belgia. Tricolorii vor disputa primul meci la Munchen, pe 17 iunie, împotriva echipei calificate în urma play-off-ului B (Bosnia – Ucraina; Israel – Finlanda). România va juca următorul meci pe 22 iunie, la Koln, cu favorita grupei, Belgia. Ultimul meci al României din grupe va avea loc pe 26 iunie, la Frankfurt, împotriva Slovaciei.

Grupele vor fi completate după cele trei baraje din Nations League, care vor avea loc în primăvară, în martie. În fiecare dintre ele, se vor întâlni câte patru echipe, în sistem semifinale – finală, iar învingătoarele vor obține calificarea. 

Barajul A

  • Țara Galilor – Finlanda
  • Polonia – Estonia

Barajul B

  • Bosnia – Ucraina
  • Israel – Finlanda

Barajul C

  • Georgia – Luxemburg
  • Grecia – Kazahstan

Naționala României s-a calificat la Campionatul European de fotbal de pe prima poziție a grupei I, după ce a învins Elveția (1-0) în ultimul meci. Datorită performanței, România a fost repartizată în urna a doua valorică. Echipele au fost repartizate în patru urne valorice, câte șase în fiecare urnă.

După încheierea meciurilor din grupe, vor merge în optimi echipele clasate pe primele două locuri din fiecare grupă, alături de patru echipe de pe locul trei, care au avut un parcurs mai bun decât celelalte două.

EURO 2024 va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024. Țara noastră a fost prezentă, până acum, la cinci ediții, ultima dată în 2016. Cea mai bună performanță a fost un sfert de finală, în 2000. EURO 2020 (disputat în 2021 din cauza pandemiei) a fost câștigat de Italia, care a învins în finală Anglia.

Foto: UEFA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday