Problemele lui Santos, în vârstă de 35 de ani, au început la scurt timp după ce a câștigat alegerile din noiembrie 2022 ca reprezentant republican al statului New York. În decembrie, o investigație The New York Times a dezvăluit că acesta a mințit în legătură cu trecutul și cariera sa. Printre altele, a pretins că a avut o cariară pe Wall Street, și-a falsificat diploma universitară, a susținut că mama sa a murit în atacurile teroriste din 11 septembrie și că are descendență evreiască.

Începând din mai 2023, George Santos, a fost acuzat de 23 de infracțiuni federale, inclusiv fraudă electronică, spălare de bani și deturnare de fonduri publice. Potrivit unui raport al Comisiei de etică a Camerei Reprezentanților, Santos “a furat în mod flagrant bani din campania sa” și a exploatat “fiecare aspect al candidaturii sale la Camera în scop personal”. Azi, Camera Reprezentanților a votat 311 la 114 pentru înlăturarea sa din funcție. Voturile de expulzare sunt rare în Congres și necesită o majoritate de două treimi.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, are la dispoziție 10 zile pentru a convoca alegeri, care vor avea loc după alte 70 – 80 de zile.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday