NYPD a făcut eforturi pentru a separa și proteja cele câteva mii de oameni adunate în centrul New York pentru momentul festiv al aprinderii bradului de la Rockefeller Center, miercuri, seara, de cei aproximativ o mie de demonstranți pentru Palestina. Aceștia din urmă au devenit violenți, s-au îmbrâncit cu poliștii și au reușit să spargă gardurile de protecție.

Ulterior, manifestanții au pornit într-un marș pe Sixth Avenue, unde au fost opriți de polițiștii care au încercat să le limiteze deplasarea, efectuând arestări. “Tot ceea ce cerem este încetarea bombardamentelor din Gaza, încetarea asediului și blocadei care continuă să pună stăpânire pe poporul palestinian”, a declarat unul dintre manifestanți pentru CBS News.

Poliția susține că, deși incidentele au escaladat, ele nu au reușit totuși să împiedice sărbătoarea de iluminare a bradului de sărbători.

Sursa: CBS News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday