Cu câteva minute înainte de expirarea armistițiului, Israelul și Hamas au anunțat joi dimineața că prelungesc încetarea focului cu cel puțin încă o zi, a șaptea, deoarece mediatorii încearcă să elibereze mai mulți ostatici ținuți în Gaza, în schimbul prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene.

Inițial, armistițiul fusese încheiat pentru patru zile. În tot acest timp, Hamas a susținut că nu are control asupra tuturor celor 240 de ostatici răpiți din Israel în timpul atacului din 7 octombrie, iar o parte a acestora, fie au murit, fie sunt deținuți de alte grupări palestiniene.

Ieri, Hamas a declarat că Israelul ar fi refuzat să primească alte șapte femei și copii, precum și cadavrele altor trei ostatici, în schimbul prelungirii armistițiului.

Israelul este decis să anihileze Hamas, care guvernează Fâșia Gaza, ca răspuns la atacul din 7 octombrie, când peste 1.200 de oameni au fost uciși de luptătorii grupării terorsite, pătrunși pe teritoriul israelian. Înainte de armistițiu, Israelul a bombardat Gaza timp de șapte săptămâni și a ucis, potrivit Hamas, peste 15.000 de palestinieni.

Surse alternative: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday