Cei 41 de muncitori au rămas blocați pe 12 noiembrie într-un tunel din zona munților Himalaya, în urma unei alunecări de teren care a provocat prăbușirea unei porțiuni din tunelul de 4,5 km pe care îl construiau. Tunelul face parte din autostrada Char Dham, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale premierului Narendra Modi, care vizează conectarea a patru locuri de pelerinaj hinduse printr-o rețea de 890 km de drumuri.

După ce tunelul s-a prăbușit, timp de 17 zile bărbații au primit hrană, apă, lumină, oxigen și medicamente printr-o conductă. Echipele de salvare au făcut eforturi pentru a-i salva, însă procesul a fost întârziat din cauza mai multor obstacole. Pentru a-i scoate pe muncitori din tunel, salvatorii au fost nevoiți să foreze resturile de rocă, beton și pământ. Au săpat peste patru sute de ore pentru a ajunge la ei.

Autoritățile transmit că tunelul s-a prăbușit în urma unei alunecări de teren, deoarece zona unde se află, Uttarakhand, este predispusă acestor fenomene, dar și cutremurelor și inundațiilor.

Surse: BBC, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday