Ministrul australian al Sănătății a precizat că, în timp ce aceste tipuri de țigări au fost vândute ca alternative la țigările obișnuite și ca o modalitate de a renunța la fumat, în realitate au creat o nouă generație de dependenți de nicotină

Deși guvernul a interzis australienilor să importe sau să achiziționeze țigări electronice sau de unică folosință fără prescripție medicală, ratele de dependență au continuat să crească. Executivul intenționează să interzică și vânzarea de țigări cu aburi produse pe plan intern, tot în 2024.

Toate autoritățile australiene s-au angajat să lucreze împreună pentru a pune stop creșterii îngrijorătoare a numărului de adolescenți dependenți de nicotină”, a declarat Mark Butler, ministrul Sănătății. Oficialul guvernamental a mai transmis că interdicția de import va intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Universitatea din Sydney la începutul acestui an, peste un sfert din adolescenții din Australia cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani au folosit astfel de țigări electronice, în timp ce alt studiu, demarat de un ONG, a constatat că nouă din zece adolescenți din aceeași grupă de vârstă pot obține cu ușurință astfel de produse.

Experții avertizează că deocamdată impactul țigărilor electronice asupra sănătății oamenilor nu este pe deplin cunoscut. Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din SUA au stabilit o legătură între țigările electronice și bolile pulmonare cronice și astmul.

Surse alternative: BBC, Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday