Autoritățile rusești din Crimeea ocupată au anunțat că, din cauza pagubelor pe care furtuna le-a provocat, oamenii nu vor merge luni la muncă. Viteza vântului a atins la rafală, conform autorităților, 144 de kilometri pe oră, cea mai mare viteză din ultimii 16 ani.

Presa rusă informează că ciclonul, care a provocat inundații masive, a ucis cel puțin o persoană și a rănit multe altele, trei oameni fiind internați. Mai mulți locuitori din Crimeea și de pe coasta Mării Negre au fost evacuați.

Din cauza furtunii, terminalul petrolier al Consorțiului Caspian Pipeline de pe coasta rusească a Mării Negre și terminalul petrolier Novorossiysk au fost oprite temporar. Ca urmare, Kazahstan, țară care se bazează în mare parte pe exporturile de petrol, a fost nevoită să își suspende producția.

De altfel, serviciul de stat de urgență al Ucrainei a raportat că mai multe drumuri principale din regiunile de sud Odesa și Nikolaev au fost închise. Aproximativ 234 de orașe și sate din regiunea Odesa au rămas fără curent, potrivit guvernatorului Oleh Kiper, în timp ce regiunea Poltava din centrul Ucrainei a raportat că 18 mii de persoane au fost afectate de întreruperile de electricitate.

Surse: Bloomberg și TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday