Acordul cere companiilor și firmelor din domeniu să dezvolte și să implementeze tehnologii cu AI într-un mod care să protejeze publicul larg și clienții împotriva riscurilor, cum ar fi acela ca tehnologiile să fie folosite în mod abuziv. 

Înțelegerea nu are caracter obligatoriu și se bazează pe un set de recomandări generale, cum ar fi monitorizarea sistemelor de AI în vederea identificării abuzurilor, protejarea datelor și verificarea furnizorilor de software. De exemplu, presa britanică a relatat că adolescenții din UK folosesc instrumente AI pentru a genera poze indecente cu colegii de clasă. De asemenea, normele mai sugerează ca dezvoltatorii să-și lanseze softurile de AI după realizarea unor teste de securitate, inclusiv în privința vulnerabilităților la atacurile hackerilor. 

Autoritatea americană pentru securitate cibernetică transmite că reușita acestui acord este tocmai faptul că a atras aproape 20 de țări în spatele ideii că AI trebuie să pună siguranța pe primul loc. Pe lângă SUA, Marea Britanie și Germania, înțelegerea a mai fost susținută, între altele, de Italia, Cehia, Estonia, Polonia, Australia, Chile, Israel, Nigeria și Singapore.

Europa este în fața Statelor Unite în privința reglementărilor din domeniul AI, scrie Reuters. De asemenea, Franța, Germania și Italia au ajuns la un acord pentru adoptarea unor coduri de conduită în domeniu. În SUA, Casa Albă a făcut presiuni pentru adoptarea unui pachet de legi, însă inițiativele s-au blocat în Congres. 

Sursă: Reuters

Foto: Citalliance | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday