Potrivit Comandamentului Central al SUA, cinci indivizi înarmați, au urcat duminică după-amiaza la bordul petrolierului israelian Central Park, iar distrugătorul USS Mason, aflat în zonă, a răspuns imediat apelului de urgență lansat de membri echipajului.

La apropierea navei americane, pirații au fugit cu o ambarcațiune de mici dimensiuni, dar au fost prinși și arestați. Imediat după aceea, două rachete balistice au fost lansate din Yemen (controlat de rebelii Houthi, pro-iranieni), dar acestea au căzut în mare, nefiind nevoie de intercepție.

Comandamentul Central american nu i-a identificat pe atacatori, dar zona este îndepărtată de cea în care acționează pirații somalezi, iar rebelii Houthi au mai efectuate două astfel de abordări ale unor nave comerciale, în ultimele două săptămâni.

Luni dimineața, compania care operează nava de transport a declarat că atât încărcătura cât și echipajul de 22 de marinari sunt nevătămați. Vineri, o navă container deținută de un om de afaceri israelian a fost atacată de o dronă iraniană în Oceanul Indian.

La începutul lunii noiembrie, Houthi au confiscat o navă de transport de vehicule, în Marea Roșie, lângă Yemen, și au dus-o în apropierea orașului-port Hodeida, unde se află și acum.

Între timp, portavionul american USS Eisenhower a trecut ieri prin strâmtoarea Hormuz și a intrat în Golful Persic, însoțit de un crucișător și mai multe distrugătoare.

Sursa: AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday