UPDATE: Departamentul de Poliție Burlington a transmis, în cadrul unui comunicat, că a reținut un bărbat în vârstă de 48 de ani, care locuiește în apropierea locului atacului.

Ofițerii i-au percheziționat locuința și au descoperit “dovezi care au oferit un motiv probabil să credem că bărbatul a comis atacul”, potrivit unui comunicat de presă citat de CNN.

Știrea în formă inițială. Conform autorităților, cei trei mergeau pe stradă, în apropierea campusului Universității din Vermont, când au fost atacați de un bărbat, care a tras mai multe focuri de armă, iar apoi a fugit. Atacatorul nu a fost găsit până acum.

Poliția a intervenit la scurt timp și a raportat că cei trei au fost transportați la spital “doi fiind stabili, în timp ce unul a suferit răni grave.” De asemenea, a spus că doi dintre studenți sunt cetățeni americani, iar cel de-al treilea este rezident.

În comunicatul transmis de poliție se arată că tinerii atacați purtau keffiyeh, eșarfă tradițională palestiniană, ceea ce, pentru moment este considerat singurul indiciu care ar putea justifica atacul. Ministrul palestinian de Externe a spus și că cei trei vorbeau arabă.

CNN scrie că incidentul are loc pe fondul tensiunilor care au apărut în SUA de la debutul confruntării dintre Israel și Hamas.

Surse alternative: CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday