Update: Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, a declarat că ”obstacolele au fost depășite” și mai mulți ostatici vor fi eliberați în această seară, după o întârziere.

”După o întârziere în implementarea eliberării prizonierilor din ambele părți, obstacolele au fost depășite prin comunicațiile qatar-egiptene cu ambele părți. În această seară, 39 de femei și copii palestinieni vor fi eliberați în schimbul eliberării a 13 deținuți israelieni din Gaza”, a precizat acesta.

Informația a fost confirmată și de gruparea Hamas.

El a spus că aceasta va fi în plus față de eliberarea a încă șapte civili, care este separată de acordul de armistițiu temporar.

Update: Gruparea Hamas anunță că amână schimbul de prizonieri până când Israelul va permite camioanele cu ajutoarele să intre în nordul Gazei.

Autoritățile israeliene au anunțat că 14 ostatici israelieni reținuți de Hamas vor fi eliberați, sâmbătă, în schimbul a 42 de prizonieri palestinieni. Este a doua zi de încetare temporară a focului, într-un acord intermediat de Qatar, care presupune un schimb de prizonieri în proporție de trei la unu.

Vineri, gruparea Hamas a eliberat 13 prizonieri israelieni, ca parte a acordului stabilit cu armata israeliană, și, separat, 12 cetățeni thailandezi. În schimb, Israelul a eliberat 39 de palestinieni.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday