Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a scris pe Telegram că mai multe districte ale capitalei ucrainene au fost vizate de atacul care a început azi-noapte și a continuat, timp de șase ore, până dimineața. 

Forțele Aeriene Ucrainene au transmis că acesta a fost cel mai mare atac efectuat de Rusia, până în prezent, folosind drone kamikaze iraniene Shahed. Deși au fost interceptate de antiaeriană, bucăți din ele au căzut în diverse locuri, rănind cinci persoane, inclusiv un copil de 11 ani și deteriorând mai multe clădiri.

De altfel, primarul Kievului a transmis că clădirea unei grădinițe a fost afectată de un incendiu izbucnit după ce a fost lovită de bucăți de dronă. În total, 77 de clădiri rezidențiale și 120 de instituții au rămas fără electricitate.

Președintele Zelenski a avertizat populația Ucrainei, cu câteva zile înainte, să se aștepte la atacuri din ce în ce mai puternice din parte Moscovei, pe măsură ce iarna se instalează. Anul trecut, astfel de lovituri au lăsat milioane de oameni fără căldură și electricitate, în cele mai reci luni ale anului.

Surse: Sky News și PravdaUA  

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday