Autoritățile sanitare chineze au furnizat datele solicitate de Organizația Mondială a Sănătății privind numărului de îmbolnăviri din rândul copiilor. Au recunoscut că există focare de pneumonie, dar precizează că nu au detectat niciun agent patogen neobișnuit sau nou. OMS solicitase informații epidemiologice și clinice, precum și rezultate de laborator prin mecanismul Regulamentului Internațional de Sănătate.

Epidemiologii au avertizat că, pe măsură ce China se îndreaptă spre prima sa iarnă de la ridicarea restricțiilor zero-Covid, nivelurile naturale de imunitate la virusurile respiratorii pot fi mai scăzute decât în ​​mod normal, ceea ce duce la o creștere a infecțiilor.

Mai multe țări, inclusiv SUA și Marea Britanie, au experimentat valuri mari de infecții virale respiratorii în prima iarnă după ridicarea restricțiilor Covid, deoarece oamenii aveau niveluri naturale mai scăzute de imunitate. Pentru copiii mici, carantina a întârziat vârsta la care au fost expuși pentru prima dată la virusurile comune.

Spitalele din Beijing și din nordul Chinei se confruntă cu o creștere a numărului de copii cu boli respiratorii. Un oficial de la Spitalul de Copii din Beijing a declarat că media actuală a copiilor care au nevoie de consult este de peste 7.000 de pacienți zilnic, ceea ce “depășește cu mult capacitatea spitalului”. La Tianjin, într-un singur spital s-au prezentat sâmbătă peste 13.000 de copii la ambulatoriu și UPU.

Oficialii chinezi din domeniul sănătății au transmis că bolile sezoniere tipice, provocate inclusiv de virururile gripale, virusul respirator sincițial sau mycoplasma pneumoniae, provoacă, din cauza lipsei imunizării naturale, reacții exacerbate ale organismului copiilor

Surse alternative: The Guardian, CNN

Foto: Wanida Ruangporn | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday