Foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, și fostul prim-ministru Florin Cîțu – au făcut primele declarații în legătură cu achiziționarea vaccinurilor anti-Covid. 

Vlad Voiculescu se apără și spune că vaccinarea anti-COVID “a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătății: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiță care îi raporta ministrului Apărării Ciucă și premierului Cîțu”, iar deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme. Fostul ministru al Sănătății acuză o “ingerință a politicului în Justiție”, având în vedere că ancheta a fost deschisă înaintea unui an electoral.

Fostul prim-ministru a declarat pe pagina sa de Facebook: “Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, precizez că întreaga mea activitate, indiferent de funcțiile demnitățile publice îndeplinite, a stat sub semnul bunei credințe și a respectării legii, în slujba românilor. Am deplina încredere în actul de justiție și sunt convins că procedurile aflate în desfășurare vor conduce la aflarea adevărului!”

Și Ioana Mihăilă a declarat pentru Digi24 că este evident că instituțiile abilitate au tot dreptul să investigheze fapte sau decizii care au legătură cu banii publici și le stau la dispoziție pentru lămurirea oricărei situații care are legătură cu funcțiile publice pe care le-am ocupat. Deocamdată nu am alte comentarii”.

Amintim că DNA a cerut ridicarea imunității fostului prim-ministru și a celor doi foști miniștrii ai Sănătății, ca urmare a achiziționării a unei cantității suplimentare de 52,8 milioane de doze de vaccin anti-Covid, în valoare totală de peste un miliard euro, la care se adaugă TVA, în condițiile în care dozele de vaccin contractate până la acea dată (37,5 milioane) erau suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane. Procurorii susțin că achiziția nu a fost necesară, având în vedere că doar 10,7 milioane de români erau eligibili pentru vaccinare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday