Update ora 21:50. În locul atacului cu armă albă s-a adunat o mulțime furioasă de persoane, care au avariat mai multe vehicule de poliție și s-au luat la bătaie cu ofițerii. Aceștia din urmă și-au folosit scuturile și bastoanele pentru a încerca să-i respingă pe protestatari.

Prim-ministrul Leo Varadkar a anunțat suplimentarea numărului de agenți de ordine la fața locului. Șeful Poliției a dat vina pe “o facțiune de huligani nebuni care s-au angajat în acte de violență, în timp ce polițiștii încearcă să mențină calmul la fața locului. Le cer oamenilor să acționeze în mod responsabil, să nu asculte dezinformările și zvonurile care circulă pe rețelele sociale. Știm ce s-a întâmplat, dar motivul este neclar”.

La acest moment, Poliția crede că atacul a fost unul singular și nu au indicii să considere că ar fi un act de terorism. În urma atacului cu armă albă, o fetiță de cinci ani și o femeie de 30 de ani au fost rănite grav, iar alte trei persoane au suferit răni ușoare. Suspectul, un bărbat de 40 de ani, a fost reținut.

Știrea în formă inițială. “Cinci răniți au fost transportați la diferite spitale din regiunea Dublin. Printre victime se numără un bărbat adult, o femeie adultă și trei copii mici, dintre care o fetiță a suferit răni grave”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției irlandeze. 

Atacul a avut loc în momentul în care copiii ieșeau de la școală, cu puțin timp înainte de ora 16 (ora României).

Conform televiziunii publice RTE, atacatorul a fost imobilizat de ceilalți trecători, aparent după ce a început să se rănească singur, și a fost transportat la spital.

Poliția și serviciile de urgență se află la fața locului, în zona Parnell Square East, și încă investighează circumstanțele incidentului. Autoritățile precizează că în acest moment nu mai caută și alți suspecți, urmând să stabilească natura atacului. Totuși, precizează că, momentan, acesta nu este considerat un incident terorist.

Surse alternative: Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday