Procurorii DIICOT informează că, începând cu anul 2019, mai multe persoane de naționalitate română și vietnameză au creat o filieră infracțională cu ramificații în mai multe state din estul Europei și, sub coordonarea unor lideri români și vietnamezi, au acționat în scopul traficării migranților de origine vietnameză în Germania, Cehia, Franța și Marea Britanie.

Migranții recrutați de membrii grupului infracțional erau transferați temporar de la locurile de muncă situate pe întreg teritoriul României în  locații de tip safe-house de pe raza Municipiului București. Pentru optimizarea transporturilor au fost grupați câte 8-10 migranți  și îmbarcați în mijloace de transport de tip autoutilitare, sau autocamioane prevăzute (în cele mai multe cazuri) cu compartimente special create pentru disimulare, punându-le  astfel în pericol viața”, informează DIICOT.

Pentru transportul migranților în alte țări, rudele acestora din țara de origine, au achitat în Vietnam membrilor grupării infracționale sunt cuprinse între 4.000 și 8.000 de euro, în funcție de țara de destinație. 

În urma perchezițiilor de pe raza municipiului București și a județelor Buzău, Ilfov și Hunedoara, polițiștii au confiscat sumele de 239.000 de lei, 52.400 de euro, 2.500 de dolari americani, patru autovehicule cu o valoare de piață totală de 100.000 de euro, un pistol cu gaze pentru care nu este deținută autorizație, telefoane și acte.

Au fost reținute șapte persoane, pentru care procurorii vor cere în instanță măsura arestului preventiv și a arestului la domiciliu. Alți patru inculpați au fost plasați sub control judiciar.

Sursa: Comunicatul DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday