Astăzi, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Poliției de Frontieră și al Jandarmeriei Române, efectuează 46 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, pornografie infantilă, criminalitate informatică și trafic de droguri”, informează DIICOT.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, vor fi puse în executare 199 mandate de percheziție domiciliară și 210 mandate de aducere. Această inițiativă marchează un nou capitol în operațiunea DIICOT cunoscută drept “Ziua Z”, începută în 2018, explică autoritățile. Acțiunile vizează grupuri de crimă organizată care operează atât pe teritoriu național, cât și din străinătate, și care sunt specializate în exploatarea persoanelor vulnerabile, în traficul de migranți, dar și de droguri.

DIICOT avertizează cu privire la riscurile crescute la care sunt expuși copiii în mediul online. Instituția semnalează ”creșterea alarmantă a numărului de minori, care la solicitarea unor persoane cunoscute în mediul virtual (care le-au câștigat încrederea inducându-i în eroare că sunt de vârsta lor) s-au fotografiat și filmat în ipostaze indecente și au trimis astfel de materiale unor prădători sexuali expunându-se unor acțiuni ulterioare de șantaj”.

Instituția cere părinților să fie mai vigilenți în supravegherea copiilor și a activităților online ale acestora.

Comunicatul integral al DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday