Update: După intervenția la fața locului a autorităților din Vaslui și Iași și consultarea pacienților s-a constatat că alte 29 de persoane prezintă diverse simptome. În acest context, s-a decis transferul lor preventiv la CPU Bârlad, respectiv UPU Vaslui, pentru monitorizarea evoluției stării de sănătate.

Știrea inițială: Reprezentanții Ministerul Sănătății au fost informați, încă de marți de la ora 18:30, că toți pacienții și o parte a personalului spitalului au mâncat alimente pe baze de pește, primite de la o mănăstire din apropiere.

Pe parcursul nopții și în cursul zilei de astăzi, mai mulți pacienți au avut simptome digestive, vărsături și diaree, iar până acum, trei persoane au decedat și o a patra a fost dusă la Spitalul din Bârlad, în stare gravă.

Ministerul Sănătății a dispus mutarea celorlalți pacienți cu simptome la Spitalul din Bârlad și prelevarea de probe biologice și de aliment, care vor fi analizate la IML Iași și INSP.

Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui, a declarat că paramedicii au fost chemați de patru ori la unitatea medicală, unde au găsit trei pacienți în stop cardio-respirator, care nu au mai putut fi salvați. Un al patrulea, în stare gravă, a fost transferat la Bârlad, potrivit declarației citate de Agerpres.  

Spitalul de Psihiatrie este în subordinea Primăriei Murgeni, mai arată Ministerul Sănătății într-o informare de presă.

Foto: Facebook/Spitalul de Psihiatrie Murgeni

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday