UPDATE ora 05.30. FBI a anunțat că explozia va fi investigată și considerată drept “un eveniment în trafic”. Mașina, în care se aflau doi soți, avea viteză foarte mare, a lovit o bordură și s-a desprins de la sol, apoi a lovit un parapet aproape de punctele de verificare dintre SUA și Canada, explică autoritățile. Și polițiștii canadieni precizează că tratează evenimentul ca fiind un accident rutier.

“FBI Buffalo a încheiat ancheta la locul incidentului de la Rainbow Bridge. În urma precheziției mașinii, nu au fost identificate materiale explozive și nu au fost descoperite legături cu terorismul”, se arată într-un comunicat al FBI.

Concluziile agenției au fost anunțate la scurt timp după ce guvernatorul statului New York a declarat și el că nu există dovezi că explozia de pe unul dintre podurile de la Cascada Niagara a fost un atac terorist.

UPDATE 23:50. Polițiștii au analizat imaginile surprinse de camerele de luat vederi pentru a identifica vehiculul care a sărit în aer pe podul Rainbow din Niagara Falls și au constatat că mașina pare să se fi aflat la un cazino din apropierea, în New York, înainte de incident. Din acest motiv, autoritățile informează că nu se grăbesc să catalogheze incidentul drept un atac terorist. 

FBI lucrează, scrie CNN, pentru a identifica cadavrele persoanelor aflate în mașină la momentul exploziei și, astfel, pentru a stabili dacă mașina era înregistrată pe numele șoferului. Autoritățile, care inițial au crezut că în mașină se aflau două persoane, spun acum că nu pot preciza încă dacă în vehicul se aflau și alte persoane în afară de șofer.

UPDATE 22:15. Presa americană scrie, citând surse, că două persoane care se aflau în mașina care a explodat au decedat. Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Între timp, autoritățile canadiene îi îndeamnă pe cei care plănuiesc să călătorească să amâne deplasările. Poliția din Ontario anunță că autostrada 405, care face legătura cu SUA va fi închisă și, alături de ea și câteva poduri. Printre acestea se numără podul Fort Erie Peace Bridge, care duce în orașul american Buffalo și podul Queenston-Lewiston.

De asemenea, Aeroportul Internațional Buffalo Niagara a intensificat controalele de securitate. Într-o declarație, aeroportul a precizat că “mașinile care vor intra pe Aeroportul Buffalo vor fi supuse unor controale de securitate, iar călătorii se pot aștepta la verificări suplimentare”. Reprezentanții au informat că “Aeroportul din Buffalo este pe deplin operațional”.

Știrea inițială: Un vehicul care traversa punctul de frontieră către statul New York a explodat. La fața locului au fost trimiși agenții FBI și cei ai Departamentului pentru Securitate Internă, care au închis circulația.

“Am fost informată cu privire la incidentul de pe Podul Rainbow din Niagara Falls și monitorizăm îndeaproape situația. Agențiile de stat sunt la fața locului și sunt pregătite să ajute”, a transmis guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul.

Președintele american și prim-ministrul canadian au fost informați cu privire la situația de la punctul de control și monitorizează atent situația. FBI a transmis că investighează incidentul: “Biroul FBI din Buffalo investighează explozia unui vehicul pe Podul Curcubeului, un punct de trecere a frontierei dintre SUA și Canada, în Niagara Falls. FBI este în coordonare cu structurile de aplicare a legii de la nivel local, statal și federal. Întrucât situația este în dinamică, nu putem da mai multe detalii acum”.

Podul face legătura între orașul Niagara Falls din statul american SUA și orașul cu același nume din regiunea canadiană Ontario. Incidentul de pe Podul Curcubeului a dus la închiderea a altor trei puncte de trecere a frontierei.

Știrea se actualizează 

Surse alternative: Sky News, NBC News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday