Misiunea ONU pentru drepturile omului din Ucraina a transmis că se așteaptă însă ca numărul real al victimelor din rândul civililor să fie “semnificativ mai mare” decât raportările oficiale.

Zece mii de morți în rândul civililor este o bornă sinistră pentru Ucraina. Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, care intră acum în cea de-a 21-a lună, riscă să evolueze într-un conflict prelungit, costul uman grav fiind dureros de perceput, a declarat Danielle Bell, care conduce misiunea ONU din Ucraina.

Organizația Națiunilor Unite mai informează că majoritatea deceselor au rezultat în urma atacurilor cu armament exploziv cu impact pe suprafețe mari, precum obuze, rachete și muniții cu dispersie. Totodată, aproape jumătate dintre decesele din ultimele trei luni au avut loc cu mult în spatele liniilor frontului, fiind rezultatul atacurilor cu rachete ale Rusiei și exploziilor întârziate ale munițiilor abandonate. 

Sursa: Reuters

Foto: Palinchak | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday