Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că a deschis o anchetă care vizează 16 rechemări în service separate, emise de constructorii auto sud-coreeni Hyundai și Kia, care însumează 6,4 milioane de vehicule, din cauza riscului de a lua foc, provocat de scurgeri ale lichidului de frână. 

Cei doi producători auto au transmis că “lucrează îndeaproape cu NHTSA pentru a pune siguranța clienților și angajaților ca prioritate absolută”. 

Hyundai a raportat 21 de incendii în septembrie și alte 21 de incidente din 2017 până în prezent, în timp ce Kia a raportat cel puțin 10 incendii și incidente de topire.  Procesul de rechemare în service a început încă din 2016, din cauza unor probleme legate de sistemul de frânare antiblocare și de unitățile de control electronic hidraulic.

Doar în septembrie, în SUA au fost rechemate în service 3,37 milioane de vehicule produse de constructorii sud-coreeni din cauza riscului de incendiu al motoarelor. La vremea respectivă, proprietarilor le-a fost recomandat să parcheze afară, în spațiu liber, până la finalizarea reparațiilor.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday