Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darie, și i-a transmis că “în semn de protest față de persecuția motivată politic a mass-media în limba rusă din Moldova, inclusiv blocarea accesului la site-urile acestora de internet, (…) intrarea în Federația Rusă a fost interzisă unui număr de funcționari ai Republicii Moldova”. Este vorba de 11 membri ai Partidului “Acțiune și Solidaritate” (PAS), care o susține și din care provine președinta Maia Sandu.

Pe 24 octombrie, autoritățile de la Chișinău au blocat accesul la zeci de site-uri mass-media ruse, printre care Tass și Publika TV, arătând că acestea “reprezintă un pericol la adresa securității informaționale”. Președinta Maia Sandu a acuzat în repetate rânduri Rusia că plănuiește o lovitură de stat la Chișinău și că se amestecă în politica internă a țării. Potrivit autorităților moldovenești, Rusia a investit milioane de dolari într-o campanie de destabilizare, sperând să îndepărteze Chișinăul de Occident.

Sursă alternativă: Kyiv Independent

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday