Liderul Hamas a vorbit despre un armistițiu, dar Israelul încă nu a confirmat nicio înțelegere. Un anunț în acest sens este așteptat în orele următoare, dar, aseară, președintele american Joe Biden a spus că un acord de eliberarea ostaticilor este aproape.

Potrivit AFP, care citează sub condiția păstrării anonimatului surse din Hamas și din Jihadul Islamic palestinian, acordul provizoriu include o încetare a focului de cinci zile, inclusiv prin limitarea operațiunilor aeriene israeliene în sudul Gazei. Grupările teroriste au fost de acord să elibereze între 50 și 100 de ostatici civili, cetățeni străini și israelieni, dar nu și ostatici care provin din rândurile militarilor israelieni. La rândul său, Israelul ar urma să elibereze aproximativ 300 de palestinieni, printre care femei și copii, care ar fi fost luați prizonieri din Gaza.

Potrivit părților beligerante, Hamas a ucis aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili, în timpul raidurilor din 7 octombrie, în timp ce numărul morților provocați de răspunsul militar al Israelului în Gaza ar fi trecut de 13 mii.

Știrea se actualizează…

Sursa: Jerusalem Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday