Biroul Național Anticorupție transmite că are dovezi care să susțină faptul că unii membri ai conducerii Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor au fost implicați în deturnarea unei sume de aproape 1,7 milioane de euro. Șase persoane sunt suspecte, între ele și directorul serviciului și adjunctul său, care au fost destituiți de Volodimir Zelenski.

Conform procurorilor, între 2020 și 2022, conducerea serviciului și reprezentanții unui grup de firme au elaborat o schemă pentru delapidarea sumei de bani destinată unei achiziții de programe software, la un cost mai mare decât cel de piață. Diferența de bani, aproape 1,7 milioane de euro, ar fi ajuns la cele șase persoane. 

Pentru a-și masca urmele și pentru a distribui sumele între membrii grupului, aceste fonduri au fost transferate în conturile unor societăți controlate din străinătate.

Sursă: Pravda.ua

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday