Semnată și de co-fondatorul Ilya Sutskever, membru al consiliului de administrație care l-a informat pe Altman că este concediat, săptămâna trecută, scrisoarea acuză consiliul de administrație că este “incapabil să supravegheze OpenAI” și amenință că vor pleca în masă odată cu Altman la Microsoft: “Nu putem lucra pentru sau cu oameni cărora le lipsește competența, judecata și grija pentru misiunea noastră și pentru angajați”, se arată în scrisoare. Printre semnatari se numără directori proeminenți ai OpenAI, inclusiv Mira Murati, care fusese numită vineri seara, interimar, director executiv.

Sam Altman a fost demis vineri seară de consiliul de administrație al OpenAi, companie al cărei fondator este, fără a preciza clar motivul. Boardul a arătat doar că Altman ar fi ascuns lucruri, iar această acuzație a dat naștere unei adevărate frenezii în lumea tehnologiei, însuși Elon Musk, dar și alții speculând că ar putea fi vorba de un nivel al AI care pune în pericol omenirea.

O tentativă de împăcare între Altman și consiliul de administrație a eșuat duminică seara, iar luni Microsoft, cel mai important client al OpenAI a anunțat că îi angajează pe Altman și pe Greg Brockman, ambii co-fondatori ai companiei.

Angajații de la OpenAI s-au solidarizat încă din weekend cu Altman, dar nu a fost clar imediat că ar putea fi vorba de o demisie în masă, deși unii dintre cercetători au informat încă de duminică că vor pleca cu Altman. Emmett Shear, co-fondatorul serviciului de streaming video Twitch, care a fost numit între timp director executiv interimar, a scris pe X: “Înainte de a accepta postul, am verificat raționamentul din spatele schimbării. Consiliul nu l-a eliminat pe Sam din cauza vreunui dezacord specific privind siguranța, raționamentul lor a fost complet diferit de acesta”.

Surse alternative: Business Insider, FT, NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday