Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a postat o imagine din capitala Ucrainei și a scris: “Sunt aici astăzi pentru a transmite un mesaj important. Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina în lupta lor pentru libertate, împotriva agresiunii Rusiei, atât acum, cât și pe viitor”. El este însoțit de comandantul Comandamentului European al SUA. Ambasadorul american la Kiev, Bridget Brink, a adăugat că vizita celor doi oficiali semnaleazăsprijinul neclintit al Washingtonului pentru Kiev”.

Este a doua călătorie a șefului Pentagonului la Kiev de la debutul invaziei Rusiei. Lloyd Austin a sosit pentru prima dată în Ucraina în aprilie 2022, la doar două luni de la izbucnirea războiului. La inițiativa sa, reprezentanții a 50 de țări se întrunesc lunar pentru a coordona livrările de armament pentru Armata Ucraineană.

Vizita de acum are loc pe fondul opiniilor din ce în ce mai diferite în Congresul SUA privind acordarea de ajutoare financiare și militare Ucrainei, mai ales având în vedere că americanii își vor vota noul președinte în luna noiembrie 2024. Totodată, în decembrie, la Washington va avea loc o conferință comună Ucraina – SUA pe tema industriei militare. Evenimentul este menit să stimuleze producția internă de arme a Ucrainei.

Surse alternative: Reuters, Associated Press

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday