După ce prețurile uleiului de măsline au crescut cu 150% în ultimii doi ani pe fondul secetei care a afectat culturile, o sticlă de un litru de ulei extravirgin costă acum, în unele magazine, 14,5 euro, iar în altele opt euro. 

Pe fondul acestei situații, bande organizate de infractori fură uleiul pentru a-l vinde, ceea ce a determinat magazinele să recurgă la metode precum blocarea cu lacăt a sticlelor, care s-a dovedit, până acum, folositoare, potrivit declarațiilor directorului general al lanțului de supermarketuri Tu Super. Hoții profită de numărul mic de angajați și se comportă agresiv, ceea ce provoacă și o criză a forței de muncă în domeniu, deoarece mulți își dau demisia, fiind speriați.

STC, o companie spaniolă care furnizează soluții antifurt pentru comercianții cu amănuntul, a înregistrat în această vară o creștere de 12 ori a comenzilor din partea supermarketurilor pentru dispozitive de protecție a sticlelor de ulei de măsline. În unele supermarketuri Carrefour și Auchan din Madrid, sticlele de un litru de ulei de măsline sunt prevăzute acum cu etichete de securitate care trebuie să fie îndepărtate de către personal. Alte produse care au astfel de etichete sunt băuturile spirtoase, produsele cosmetice și electrocasnicele.

Sursa:Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday