Autoritățile informează că primele ninsori, temperaturile scăzute și vântul puternic din acest sfârșit de săptămână au produs efecte în 79 de localități din 19 județe: Argeș, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

“În zilele de sâmbătă și duminică, vremea rea a cuprins mai multe zone din centrul, Sudul și Estul țării, perioadă în care pompierii au acționat pentru degajarea a 411 copaci, 50 de elemente de construcție și 19 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil. În urma acestor evenimente, aproape 60 de autoturisme au fost avariate.

Pe lângă situațiile generate de intensificările vântului, precipitațiile au produs inundații punctuale, colegii noștri acționând în 14 cazuri pentru evacuarea apei din clădiri, curți, subsoluri sau de pe străzi.”

De asemenea, autoritățile informează că toate operațiunile au fost finalizate și că în perioada următoare nu mai sunt anunțate astfel de fenomene periculoase. În cadrul acestora au fost implicate forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, polițiști, jandarmi), precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor s-au aflat în teren pentru remedierea situațiilor apărute.

Foto: Facebook/IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday