Potrivit publicației militare americane Task and Purpose citată de Business Insider, armata SUA a trimis scrisori către aproximativ 1.900 de soldați care au fost înlăturați din serviciul militar pentru că au refuzat să se vaccineze, prin care le cere să revină în serviciu.

Un comunicat de la începutul anului 2023 al Departamentului de Apărare a abrogat regulamentul militar aplicat în perioada august – noiembrie 2021, care impunea ca membrii serviciului să se vaccineze împotriva Coronavirus. A transmis astfel că, deși “continuă să promoveze și să încurajeze vaccinarea”, nicio persoană care face parte din forțele armate nu va fi înlăturată pentru că refuză să se vaccineze din motive religioase, administrative sau medicale.

Scrisoarea, care a fost distribuită pe rețelele de socializare, le transmite foștilor soldați care au fost îndepărtați din serviciu din cauza refuzului vaccinului, că pot solicita o rectificare a cazierului lor militar. De asemenea, conținutul scrisorii arată că cei care doresc să se reîntoarcă în armată pot contacta un recrutor. De altfel, SUA a decis recent să reia campania  “Be All You Can Be”, menită să combată lipsurile din rândul personalului militar.

Secretarul forțelor armate, Christine Wormuth, a declarat că ponderea tinerilor americani sunt apți fizic și mental pentru înrolarea în armată a scăzut de-a lungul timpului și se situează acum la doar circa 23% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Pe lângă declinul fizic, Wormuth a spus că tinerii nu mai sunt la fel de interesați de o carieră militară, din cauza scepticismului instituțional.

În 2022, armata americană a avut un deficit de aproximativ 15 mii de soldați, adică 25%, potrivit Army Times.

Sursă: Business Insider

Foto: Cateyeperspective | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday