Oficiali din cadrul poliției spaniole au declarat pentru Reuters, în condiții de anonimat, că, în urma unui control, asupra militarului a fost găsit un pistol. Conform presei spaniole, este vorba despre o armă personală, și nu una din dotarea armatei. Oamenii au protestat împotriva deciziei premierului Sanchez de a-i amnistia pe separatiștii catalani.

Din primele informații, bărbatul asupra căruia a fost descoperită arma este sublocotenent la baza de pregătire a Academiei Militare din Zaragoza. Acesta a fost arestat preventiv, urmând să fie pus sub acuzare, presa spaniolă precizând că ar putea fi amendat cu până la 30 de mii de euro dacă va fi găsit vinovat de posesie ilegală de arme de foc.

Deși în timpul demonstrațiilor au avut loc ciocniri între poliție și protestatari, nu au fost raportate incidente grave. Autoritățile au menționat că au arestat șase persoane, inclusiv militarul, la demonstrația de aseară. 

Sâmbătă au avut loc două demonstrații. Prima, dimineața, când aproximativ 170 de mii de persoane au fluturat steaguri și au scandat împotriva planului premierului Sanchez, mărșăluind pe străzile Madridului, iar a doua a avut loc seara, în fața sediului socialiștilor, unde s-au adunat aproximativ 1.500 de persoane.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday