Ministerul Transporturilor a transmis într-un comunicat de presă că în data de 13 noiembrie a fost semnat contractul de finanțare “HeliPol – Acțiune integrată pentru creșterea siguranței traficului rutier”, beneficiar fiind Ministerul Afacerilor Interne.

Vor fi achiziționate 200 de autospeciale, 75 de motociclete, 200 kituri de semnalizare, 200 sisteme de cercetare la fața locului (accidente rutiere), 200 sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor psihoactive în salivă, 800 etilometre, 1000 seturi de lămpi de avertizare, 1000 lanterne, 200 stații de lucru (PC Desktop Grafice), 800 stații de lucru (PC Desktop), 200 stații de comunicații portabile, 50 Soft/Cititoare Tahograf, 50 de laptopuri.

Totodată, prin implementarea acestui proiect se dorește operaționalizarea unităților de suport și coordonare aeriană și implementarea unui concept integrat de acțiune pentru monitorizarea și gestionarea traficului rutier. Vor fi achiziționate și operaționalizate 3 elicoptere cu o autonomie de zbor de cel puțin 120 minute, un elicopter cu o autonomie de zbor de cel puțin 240 minute și 3 echipamente tip – Sistem electrono-optic FLIR și va fi operaționalizată o procedură comună de intervenție sol – aer.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea gradului de siguranță și securitate pe infrastructura rutieră, prin implementarea unui concept de acțiune integrată sol – aer și întărirea capabilităților și creșterea capacității Poliției Române de prevenție, intervenție, monitorizare și gestionare a traficului rutier. Prin implementarea acestui proiect se urmărește reducerea gradului de victimizare a populației ca urmare a gestionarii eficiente a traficului rutier, prin îmbunătățirea mobilității terestre a echipajelor poliției române“, se precizează în comunicat.

Valoarea totală a proiectului este de 456 de milioane de lei, din care 282 de milioane provin din fonduri europene.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday