Kurt Cobain a cântat la chitara electrică Fender Mustang Skystang I în timpul turneului In Utero al Nirvana din 1993-1994. “Nirvana a susținut ultimul spectacol pe 1 martie 1994, la München, Germania, iar toate filmările disponibile de la acel concert confirmă că Cobain a cântat la această chitară în acea noapte”, a transmis casa de licitații Julien’s. În aprilie 1994, Kurt Cobain s-a sinucis în apogeul faimei sale, la vârsta de 27 de ani.

Chitara Mustang a rămas intactă după concert, spre deosebire de multe altele pe care Cobain le-a distrus pe scenă. A fost vândută pentru suma finală de 1.587.500 de dolari. Joi, Julien’s a vândut și o chitară aparținând lui Eric Clapton pentru 1,27 milioane de dolari.

În luna mai, o chitară Fender Stratocaster, de culoare neagră, distrusă de solistul Nirvana, a fost vândută pentru 595 de mii de dolari.

Surse alternative: Julien’s Auctions, Le Monde

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday