Potrivit autorităților franceze, racheta, fără încărcătură nucleară, a fost lansată din departamentul Landes, sudul-vestul Franței, și a căzut în largul Oceanului Atlantic, la câteva sute de kilometri de coasta de sud-vest a țării.

Primul test de lansare a rachetei balistice strategice M51.3 a fost un succes. Această evoluție perpetuează credibilitatea descurajării noastre nucleare și demonstrează excelența sectorului nostru de lansatoare, a scris ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, pe platforma X (fosta Twitter). Franța este singura țară membră UE care deține arme nucleare.

Locuitorii din zona de sud-vest a țării au scris pe rețelele sociale că testul nu a fost anunțat în prealabil, iar oamenii au fost speriați de sunetul puternic și de lumina de pe cer. Autoritățile franceze au mai precizat că racheta a fost monitorizată pe toată durata fazei de zbor”.

Surse: BFMTV, LeFigaro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday