Familiile ostaticilor israelieni și mii de susținători ai acestora au sosit sâmbătă la Ierusalim, la sfârșitul unui marș de cinci zile. Se estimează că 20 de mii de manifestanți s-au alăturat marșului de-a lungul autostrăzii care leagă Tel Aviv de Ierusalim.

Aceștia acuză guvernul că este orbit de răzbunare împotriva Hamas și nu face suficiente eforturi pentru eliberarea ostaticilor. De asemenea, sunt nemulțumiți și de modul în care premierul Netanyahu a gestionat războiul.

În timp ce manifestanții au intrat în capitală, au fost întâmpinați de locuitorii orașului, care purtau pancarte și baloane galbene imprimate cu cuvintele “aduceți-i acasă”. Pe măsură ce grupul a început urcarea finală spre oraș, manifestanților li s-a alăturat liderul opoziției, Yair Lapid.

La încheierea protestului, familiile ostaticilor se vor întoarce la Tel Aviv și urmează să se întâlnească cu ministrul cabinetului de război Benny Gantz.

Pe 7 octombrie, ca parte a atacului Hamas în sudul Israelului, aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice și alte 1.200 de au fost ucise.

Surse alternative: Times of Israel, AP

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday