Bloomberg scrie că sticla respectivă face parte din colecția Macallan Adami 1926, alcătuită în total din 40 de sticle, îmbuteliate în 1986, după ce băutura spirtoasă a stat 60 de ani în butoaie. Etichetele a 12 dintre sticle, inclusiv cea vândută sâmbătă, au fost concepute de pictorul italian Valerio Adami.

The Macallan 1926 este whisky-ul pe care fiecare casă de licitații visează să îl vândă și fiecare colecționar visează să îl dețină”, a declarat Jonny Fowle, șeful departamentului de băuturi spirtoase al casei de licitații Sotheby’s. O sticlă din același lot a fost vândută de Sotheby’s în 2019, pentru aproape 1,5 milioane de lire sterline, recordul anterior pentru vinuri și băuturi spirtoase. 

Sticla vândută sâmbătă este prima recondiționată de distilerie înainte de licitație. Mai exact, a fost înlocuit dopul de plută al sticlei și a fost aplicat clei la colțurile etichetei. Suma plătită de cumpărătorul anonim a depășit cu mult estimările experților, care se așteptau ca, în cel mai optimist caz, sticla să iasă din posesia casei de licitații pentru 1,2 milioane de lire sterline.

Sursa: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday