Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), Cristian Pistol, a transmis pe Facebook că după ce s-au efectuat lucrările de verificare, preconizează că circulația va fi deschisă pe noul pod până la sfârșitul lunii noiembrie. Precizează că este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România.

Podul este situat în zona localității Podul Dâmboviței, pe DN73. Are o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri. Construcția a durat 1 an și 6 luni. Va prelua traficul rutier pe traseul dintre Rucăr și Bran și “va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia și Transilvania“, potrivit directorul CNAIR.

Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maximă de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday