Autoritățile informează că, în cursul anului, inculpatul și-a creat un cont pe o platformă de socializare (nenumită) prin intermediul căruia, “în mod repetat, la diferite intervale de timp a adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu și unor lideri ai acestora, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism“.

Totodată, procurorii mai transmit că acesta a accesat în mod repetat, de pe același cont, materiale de propagandă teroristă şi a deţinut, fără drept, astfel de materiale “în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare pe care îl parcurge“. Aceste materiale, “privind instrucţiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi, arme de foc sau orice alte arme, substanţe nocive sau periculoase, ori cu privire la tehnici sau metode specifice de săvârşire sau sprijinire a săvârşirii unor acte de terorism“, le-a distribuit apoi în mediul online, pe aceeași rețea de socializare.

Joi, ofițerii DIICOT, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, au percheziționat domiciliul persoanei cercetate, unde au identificat și confiscat sistemele informatice utilizate pentru distribuirea materialelor.

Suspectul a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile și este cercetat în cadrul unui dosar de “promovare a unui mesaj prin propagandă cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism, accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă și deținerea de tehnologii în scopul producerii de mijloace distructive, dispozitive explozive de orice fel, precum şi a substanţelor chimice, biologice, radiologice ori nucleare“.

Comunicatul DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday