Anunțul a fost făcut de ministrul Industriei, care a precizat că vor fi testate autovehiculele (ICV) din gradele trei și patru de autonomie.

Există șase niveluri de autonomie a vehiculului, de la 0 la 5, date de gradul de inteligență și automatizare. Acesta variază de la mașini manuale sau cu funcții simple (cum ar fi controlul vitezei de croazieră), până la vehicule cu conducere completă, care nu au nevoie de volan sau pedale de frână și accelerație. 

China depune eforturi importante în dezvoltarea ICV, dorind să devină lider global în această nouă industrie, care se află în plin proces de expansiune. Luna trecută, autoritățile din California (SUA) au suspendat autorizația de circulație fără pilot pe drumurile publice a autoturismelor autonome Cruise (General Motors). Acuza compania că a prezentat informații eronate despre tehnologie, după o serie de accidente în care acestea au fost implicate.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday