North American Electric Reliability Corporation (NERC) și companiile din sectorul energetic au simulat, timp de două zile, aplicarea planurilor de răspuns în caz de urgență și de restabilire a conexiunilor în urma unor atacuri cibernetice sau distrugeri fizice: “Adversarii noștri continuă să caute modalități de a exploata sistemul nostru interconectat. Trebuie să continuăm să fim vigilenți”, a declarat vicepreședintele NERC.

Cel mai mare exercițiu de securitate a rețelei electrice din SUA, Canada și nordul Mexicului s-a desfășurat marți și miercuri, cu participarea a 250 de companii, firme și agenții guvernamentale. Joi, Comisia Federală de Reglementare în domeniul Energiei a avertizat că “un atac cibernetic și/sau fizic asupra sistemului energetic sau asupra surselor de combustibil pentru generarea de energie, suprapus cu un eveniment climatic rece sever, ar putea avea un impact deosebit de grav”.

Autoritățile americane au dejucat în ultimul an mai multe comploturi împotriva siturilor de infrastructură energetică și a substațiilor din diferite state, cum sunt Maryland, Carolina de Nord, Carolina de Sud sau Washington. Unele atacuri au fost, totuși, duse la sfârșit. Companiile de profil au raportat că au avut loc 95 de incidente (atacuri cibernetice, acte de vandalism, etc) provocate în prima jumătate a anului, în creștere față de același interval din anii precedenți.

Sursă: Reuters

Foto: Kethan/Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday