Potrivit meteorologilor, în intervalul 18 noiembrie, ora 08:00 – 19 noiembrie, ora 10:00, este în vigoare un Cod Galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului pentru jumătatea estică a țării și la munte. Vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25-35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55-65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60-80 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 18 noiembrie, ora 18:00 – 19 noiembrie, ora 10:00, o avertizare de Cod Portocaliu de vânt puternic, pentru sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre (județele Tulcea, Constanța, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Vrancea și Galați). Viteza vântului la rafală poate ajunge la 85-90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

În intervalul 18 noiembrie, ora 14:00 – 19 noiembrie, ora 10:00, este în vigoare o avertizare de Cod Portocaliu de viscol și vânt puternic în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. În intervalul menționat, viteza vântului va ajunge până la 80-110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday