Brad Lightcap, directorul operațional al OpenAI, a declarat că grupul vrea să înființeze o echipă care să exploreze modurile în care chatbotul poate fi utilizat în sistemul de învățământ. ChatGPT este foarte popular în rândul elevilor și studenților, dar generează temeri că pot da peste cap modul în care funcționează mai multe domenii și industrii. Din această cauză, guvernele caută să reglementeze foarte strict domeniul AI.

Lightcap a subliniat că mulți profesori încearcă, acum, să găsească modalități prin care să introducă instrumentul de inteligență artificială în programa școlară, deși la începutul anului, susțineau că este doar o unealtă pentru plagiat. În acest sens, compania a încheiat parteneriate cu diverse grupuri educaționale, cum este Khan Academy sau Schmidt Futures.

Există nenumărate modalități de a folosi ChatGPT în sălile de clasă, a spus Andrew Mayne, un fost angajat OpenAI care lucrează cu profesorii, prin intermediul unei firme de consultanță. Pentru studenți, poate juca rolul unui tutore sau poate servi ca instrument pentru adaptarea cursurilor la stilul lor de învățare. Pentru profesori, poate redacta programa sau poate ajuta la exerciții în clasă, de exemplu citit în limba engleză veche, la orele despre Evul Mediu. 

Totuși, până când vor ajunge la momentul în care să utilizeze chatbot-ul în clasă, dezvoltatorii trebuie să treacă de o serie de probleme juridice, precum cele legate de confidențialitatea online a copiilor sau de vârsta minimă de la care ChatGPT poate fi folosit.

OpenAI, o companie susținută, printre altele, de Microsoft, a dat startul cursei pentru dezvoltarea inteligenței artificiale generative, în noiembrie anul trecut, scrie Reuters, atunci când a lansat ChatGPT. Acesta a devenit una dintre aplicațiile cu cea mai rapidă creștere din lume. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday