Incendiul a izbucnit la ora locală 6:50, în clădirea de birouri a Yongju, cel mai important centru de producție de cărbune din țară. Cauza nu a fost încă stabilită, însă autoritățile aflate la fața locului încearcă să o determine.

Inițial, presa de stat a raportat că 11 persoane au fost ucise și 51 rănite, însă ulterior bilanțul deceselor s-a dublat. Anterior, incendiile mortale din China au stârnit un val de furie la nivelul opiniei publice. În aprilie, 29 de persoane au fost ucise în urma unui incendiu care a cuprins un spital din Beijing, ceea ce a stârnit critici la adresa autorităților locale pe rețelele de socializare.

De altfel, în ultimele luni au avut loc mai multe incidente similare la diferiți producători de cărbune din țară. În acest context, mai multe companii și-au oprit producția pentru a realiza inspecții de siguranță.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday