Procurorul general al statului, Letitia James, a învinuit compania că aduce un prejudiciu public, din cauza numărului însemnat de deșeuri de plastic găsite în râul Buffalo și în apropierea acestuia, și că induce publicul în eroare cu privire la eforturile pe care le face pentru a combate poluarea cu deșeuri plastice.

În plângere, procurorul general detaliază, citând un studiu făcut pe mamifere, că, odată ce masele plastice se descompun și eliberează aditivi, pot ajunge în apa potabilă și pot genera probleme grave de sănătate, inclusiv pubertate timpurie la femei, obezitate, creșterea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer și modificarea funcțiilor organelor de reproducere. 

Procesul urmărește să forțeze PepsiCo să curețe contaminarea și să ofere măsuri suplimentare de protecție. De altfel, acuzația se află printre primele de acest tip lansate de un stat american împotriva unui mare producător de materiale plastice.

PepsiCo are sediul în Purchase, New York. Pe lângă Pepsi Cola, printre mărcile sale se numără și Cheetos, Doritos, Fritos, Lay’s, Lipton, Mountain Dew și multe altele.

Sursă: Reuters

Foto: Jonathan Weiss | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday