Google explică, într-un comunicat, că acei utilizatori de Android care aleg să își activeze opțiunea de backup pentru WhatsApp vor avea un spațiu gratuit limitat, de 15 GB, în conturile lor Google pentru astfel de operațiuni. Același spațiu de stocare este folosit și pentru backup Google Drive, Gmail și Google Photos. 

Totuși, utilizatorii care vor avea nevoie de mai mult spațiu îl vor putea obține dacă vor cumpăra Google One. Până acum, backup-urile de WhatsApp erau salvate în contul Google, dar ocupau un spațiu separat.

“Backup-urile WhatsApp pe Android vor continua să funcționeze, atâta timp cât aveți spațiu disponibil în spațiul de stocare al Contului Google. Dacă ați atins limita de stocare, va trebui să eliberați spațiu pentru a relua backup-urile, eliminând elementele de care nu aveți nevoie,” se mai arată în comunicat. 

Pentru a șterge elementele pe care nu le mai folosesc, utilizatorii vor fi ajutați de funcțiile oferite de Google, prin care sunt indicate fișierele care ocupă cel mai mult spațiu. De asemenea, vor putea să elimine elemente și direct din WhatsApp. Noua modificare intră în vigoare în decembrie pentru utilizatorii WhatsApp Beta, iar la începutul lui 2024 pentru ceilalți utilizatori.

Comunicatul integral Google

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday