Leul a scăpat sâmbătă seara, de la un circ din orașul Ladispoli, aflat la 50 km de Roma, și a fost prins după aproximativ cinci ore. Primarul orașului respectiv a scris pe Facebook că animalul a fost sedat și predat circului, dar “acest episod ar trebui să trezească unele conștiințe și să putem pune capăt, în sfârșit, exploatării animalelor în circuri”. Tot el a informat că există suspiciuni că animalul nu a evadat de unul singur, ci că ar fi vorba despre un sabotaj. Potrivit personalului circului, trei persoane au fost văzute fugind de la cușca leului, iar lacătul fusese spart.

Imediat după ce leul a evadat, populația a fost avertizată să fie vigilentă și să rămână în casă. Mai multe imagini cu animalul au fost publicate pe rețelele de socializare, filmate fie din case, fie din mașini. Leul s-a plimbat pe străzi timp de câteva ore, până când a fost găsit de polițiști în apropierea unei școli, unde a fost sedat. La acel moment, leul se afla în stare bună. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday