Elicopterul Black Hawk a aterizat la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI sâmbătă seara. Totodată, între 13-19 noiembrie urmează să fie livrate încă trei elicoptere, iar până la finalul anului să mai fie recepționate alte trei aparate de zbor Black Hawk, explică IGSU.

Sunt configurate pentru operațiuni maritime și pentru uscat. Acestora li se adaugă un al șaptelea elicopter care va sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Reamintim, în 2021, Ministerul de Interne a plasat comanda de 270 de milioane de euro (fără TVA) pentru 12 astfel de elicoptere multirol Black Hawk, fabricate de Lockheed Martin în Polonia. Acestea pot desfășura mai multe categorii de misiuni, precum cele de căutare-salvare, inclusiv maritimă, misiuni de transport victime în stare gravă (fiecare aparat de zbor poate transporta patru tărgi), de transport personal, materiale, marfă, dar pot executa  misiuni de stingere a incendiilor de pădure.

Foto: IGSU

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday