Agenția braziliană de Cercetare Spațială a anunțat că, în perioada august 2022 – iulie 2023, a fost defrișată o suprafață de 9.001 kilometri pătrați din jungla amazoniană. Este cea mai mică zonă tăiată din 2018 și reprezintă o scădere cu 22% față de 2022, potrivit sursei. 

Marcio Astrini, șeful grupului de advocacy “Observatorul Climatic” a apreciat că evoluția este una impresionantă și securizează revenirea Braziliei la agenda climatică. Presa internațională amintește că actualul președinte, Luiz Inacio Lula da Silva, a promis că va scădea nivelul defrișărilor sub acela din timpul președinției lui Jair Bolsonaro, dar și să sisteze complet tăierile până în 2030. 

Cu toate acestea, guvernul brazilian a declarat că va fi o luptă dificilă pentru atingerea obiectivului, din cauza “amestecului traficanților de droguri și de arme și activitățile ilegale de minerit și pescuit”, care duc la distrugerea pădurii. 

Sursă: DW

Foto: Empire331 | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday